Pressemateriale

TEDx Talk: Challenging Religious & Patriarchal Structures

Sherin speaks as she’s a female Imam and shares the stories left untold about psychological violence and religious control, and how to break the circle of shame, loneliness and abuse. She will shed light on how she is conquering what was once set in stone and re-writing history by challenging patriarchal structures.

TED x Talk: Realising Gender Equality in Islamic Marriages

As the first female Imam in Denmark Sherin Kankan knows what it’s like to fight against and overcome prejudice. Women must be given the means to realize their fundamental right to equality. She is also the founder of the NGO Exitcirclen that supports women who suffer from psychological violence in Islamic marriages. She explains how women’s rights are deeply rooted in Islam and what we need to ensure gender equality. Founder of Denmark’s first female mosque This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community.

Video

Dokumentar af Marie Skovgaard ”Reformisten”

Sammen med en række ligesindede muslimske aktivister vil Sherin Khankan åbne en af de første moskeer i Europa ledet af kvindelige imamer. Moskeens medlemmer er forenede om én vigtig mission: De kæmper for en genlæsning af Koranen som bygger på tolerance, ligestilling og islamisk feminisme…

 

Sherin Khankan taler om psykisk vold for Exitcirklen

Exitcirklen modtager støtte fra Mellemfolkeligt Samvirke –
Sherin Khankans indledende tale om psykisk vold og social kontrol

 

Politikken, Sherin Khankan om psykisk vold: Der er altid en vej ud af mørket.

Sådan siger Sherin Khankan fra Exitcirklen. Hun vil sætte fokus på psykisk vold, som hun mener er en epidemi og et samfundsproblem. Se med når hun kører en tur med Sausan Kanaan Berg og fortæller hvorfor.

 

Mosaik, Sherin Khankan om Exitcirklen

Sherin Khankan startede Exitcirklen i september 2014. Det er et tilbud til kvinder som er udsat for psykisk vold og social kontrol. Hun gæster Mosaik-studiet og fortæller om deres arbejde og det første års resultater og erfaringer.

 

Kanal 1, Energitte (55) med Sherin Khankan, afsnit 1

Exitcirklen- Veje ud af psykisk vold, er Danmarks samtalegrupper for pyskisk voldsramte. I dag har Exitcirklen 7 samtalegrupper i 4 store danske byer. Alle samtalegrupper kører strukturerede kognitive 12 ugers forløb.

 

Kanal 1, Energitte (55) med Sherin Khankan, afsnit 2

Exitcirklen- Veje ud af psykisk vold, er Danmarks samtalegrupper for pyskisk voldsramte. I dag har Exitcirklen 7 samtalegrupper i 4 store danske byer. Alle samtalegrupper kører strukturerede kognitive 12 ugers forløb.

Podcast

”Skamløs” podcast af Souha Al-Mersal med Sherin Khankan som gæst

Jeg taler i denne episode med religionssociolog, forfatter og direktør samt stifter af “Exitcirklen – veje ud af psykisk vold” Sherin Khankan.


”Tidsånd” podcast af Christoffer Emil Bruun med Sherin Khankan som gæst

Det er et kulturelt mønster, at manden kan nægte sin hustru skilsmisse i muslimske ægteskaber. Det vil den kvindelige imam Sherin Khankan gøre op med. I udsendelsen medvirker også imam Naveed Baig og islamolog Omar Alkhatib. Vært: Christoffer Emil Bruun.

Artikler

Oak Foundation ”Muslimske kvinders ret til skilsmisse skal frem i lyset”

For nogle muslimske kvinder er ægteskabet præget af vold og mistrivsel, og nogle oplever desværre også at være indgået i et ægteskab, som de ikke kan komme ud af. I Danmark, Europa og den øvrige muslimske verden er det nærmest umuligt for en muslimsk kvinde at få en islamisk skilsmisse, hvis manden er uenig.


Information ”Flere imamer bør anerkende kvinders ret til selv at vælge kærlighedspartner”

De største dilemmaer for nutidens unge muslimer handler om kærlighed på tværs af religion samt kvinders ret til skilsmisse. I Mariam Moskeen gør vi op med de patriarkalske fortolkninger af islam, der forbyder dette, skriver imam og forfatter Sherin Khankan i kronikserien Islamskolen, der retter et nysgerrigt blik på islam.


Kristeligt Dagblad ”Muslimske kvinder fastholdes i religiøse ægteskaber”

Ifølge ny rapport blokerer mænd i muslimske ægteskaber jævnligt for skilsmisse, selvom kvinderne vil skilles. Integrationsministeren er rystet, og fra det islamiske miljø lyder det, at imamerne må påtage sit et større ansvar.


Powerkvinderne ”Leder af Exitcirklen modtager Mathildeprisen”

Sherin Khankan er religionssociolog og stifter af Exitcirklen, som hjælper kvinder, der er udsat for psykisk vold. Fredag den 25. maj 2018 modtager hun Dansk Kvindesamfunds Mathildepris.


Alt for Damerne ”Portræt af Sherin Khankan”

Sherin Khankan, 43, er Skandinaviens første kvindelige imam i Mariam Moskéen, stifter og leder af Exitcirklen, feminist, sjælesørger, mor til fire og snart kognitiv psykoterapeut. Og så er hun fast i sin overbevisning om, at fordomme kan nedbrydes, vold kan bekæmpes med ord, og kærligheden altid sejrer. Til sidst.


Berlingske ”Kvinders ret til skilsmisse er et islamisk princip med rod i Koranen”

Majoriteten af muslimske religiøse ledere i Danmark har normaliseret en patriarkalsk struktur, som forhindrer muslimske kvinder i at få en islamisk skilsmisse. Men den praksis har intet fundament i Koranen, skriver Sherin Khankan.


Berlingske ”Berlingske ”Sådan giver vi kvinder muslimsk skilsmisse i Mariam Moskeen”

En patriarkalsk kultur og mangel på viden er skyld i, at nogle kvinder stadig har svært ved at blive muslimsk skilt. Det mener Sherin Khankan, der er en af Danmarks første kvindelige imamer. Hun har hjulpet flere voldsudsatte kvinder med at blive muslimsk skilt i Mariam Moskeen.


Kristeligt Dagblad, Kærlighed på tværs af religioner er et uundgåeligt faktum

Kvinders ret til at gifte sig med ikke-muslimske mænd er et af de mest akutte behov for den muslimske ungdom, lyder det i dagens prædiken fra imam Sherin Khankan. Den kontroversielle vielsespraksis har ført til intern splittelse i en af verdens mest liberale moskéer.

Vi sidder klar ved telefonen for at hjælpe dig i hverdage kl. 12:00-15:00 ellers bliv ringet anonymt op her.
/**/