Vores terapigrupper om psykisk vold

Exitcirklen er Danmarks første samtalegrupper for mennesker, der er eller har været udsat for psykisk vold eller andre voldsformer. Organisationen har som formål at tilbyde forebyggende og genopbyggende terapigrupper rettet mod psykiske voldsofre og tilbyder en indsats, som ikke findes andre steder i Danmark, idet Exitcirklen har udviklet et unikt sæt af 10 kognitive redskaber til at bekæmpe følgekonsekvenser af psykisk vold. Exitcirklen dækker et behov hos en stor målgruppe, som har vanskeligt ved at finde tilbud, og som meget ofte ingen steder har at gå hen. Psykisk vold og negativ social kontrol udgør et omfattende samfundsproblem og forekommer inden for alle miljøer, religioner, kulturer og samfundslag.

Exitcirklens terapigrupper giver voldsramte børn, unge og voksne muligheden for at dele deres livshistorier uredigeret. Psykologer og psykoterapeuter faciliterer grupperne på landsplan og giver de voldsramte 10 kognitive trin til at tackle den vold, de har været/er udsat for. Målet er at øge deltagernes robusthed, selvværd og livsglæde, samt at give dem mod til at vende tilbage til en hverdag med uddannelse, arbejde og sociale fællesskaber. Alle grupper tilbyder 13 ugers kognitive og narrative samtaleforløb af 2 1/2 times varighed. Således hjælper Exitcirklens terapigrupper 200 voldsramte mennesker om ugen og 500 voldsramte mennesker om året.

"Samtalegruppen har betydet støtte, gode råd, værktøjer til at håndtere min eksmand, et frirum med ligesindede og noget jeg har glædet mig til uge efter uge. Samtalegrupperne er så vigtige for alle der har oplevet psykisk vold.”
”Af egen erfaring kan jeg fremhæve, at Exitcirklen har været medvirkende til, at jeg har kunne genopbygge mit selvværd og min selvtillid, min integritet og mine grænser og holde fast i min ret til at sige nej til volden.”
”Når man har været udsat for psykisk vold, så er det svært at forklare ens nærmeste hvad man har oplevet. Derfor har de andre deltagere betydet fantastisk meget. At kunne dele stort og småt, eller ikke kunne klare at dele noget, at være i samme båd og forstå hinandens op- og nedture – det har været en ubeskrivelig dejlig oplevelse.”
”Det har betydet meget at kunne spejle mig i de andres historier. Det har betydet utrolig meget at møde nogen der forstår fuldstændig, hvordan jeg har det. Samhørigheden og forståelsen har fået mig til at turde være sårbar. Jeg har ikke skullet forsvare og forklare mig.”
”Deltagernes mod og tillid til at dele livshistorier og erfaringer har været noget af det mest centrale for mig. Det var det som gjorde, at jeg omsider selv kunne se det mest skamfulde, grænseoverskridende og tabubelagte i øjnene – sige det højt, ikke mindst sige det højt for mig selv. I samtalegruppen har jeg oplevet en samhørighed, åbenhed, accept og ingen fordømmelse.”
Previous
Next

Tilmeld dig vores gruppeterapi

Udfyld formularen og tilmeld dig en forsamtale. Samtalen er med henblik på at invitere dig til en visitationssamtale, hvor du kan få viden om Exitcirklens terapigrupper samt drøfte dine mål og ønsker for deltagelse i en gruppe.

Ring +45 93 83 39 48 og få svar og vejledning
eller bliv ringet op anonymt her.

Sikkerhed-efter-skilsmisse_v3

Sikkerhed efter skilsmisse

Vi tilbyder målrettet efterværn til dig med muslimsk kulturbaggrund, der har fået eller ønsker en islamisk skilsmisse samt at bryde ud af et voldeligt tvunget ægteskab. Indsatsen har både en forebyggende og efterbyggende effekt med formålet at sikre kvinders fysiske og psykiske helbred. I vores samtalegrupper fokuserer vi på 10 trin ud af volden og at skabe sikkerhed på flere niveauer.

Islamisk skilsmisse@2x

Få en islamisk skilsmisse

I samarbejde med Mariam Moskéen tilbyder Exitcirklen at hjælpe dig med at foretage en islamiske skilsmisse – også hvis du ikke har din mands samtykke og uden en forudgående forsoningsproces.

Vi sidder klar ved telefonen for at hjælpe dig i hverdage kl. 12:00-15:00 ellers bliv ringet anonymt op her.
/**/