Sikkerhed efter skilsmisse

Ofte oplever voldsramte kvinder at konfliktniveauet øges markant i forbindelse med -og især efter skilsmisse. Derfor tilbyder Exitcirklen et målrettet forløb til kvinder med muslimsk kulturbaggrund, der har fået eller ønsker en islamisk skilsmisse samt at bryde ud af et voldeligt tvunget ægteskab imod deres vilje.

Forløbet har både en forebyggende og efterbyggende effekt med det formål at sikre kvinders fysiske og psykiske helbred. Forløbets terapigrupper fokuserer på 10 trin ud af volden og at skabe sikkerhed på flere niveauer.

Kvinderne modtager psykoedukation i veje ud af æresrelateret vold og modtager kognitive redskaber til at tackle den æresrelaterede vold de har været udsat for. Der foretages en risikovurdering af kvindens sikkerhedstilstand kaldet PATRIARK og der ydes hjælp til at søge på krisecenter, hvis dette er nødvendigt.

Der gives også redskaber til at kvinderne kan undervise egne børn, som har bevidnet den psykisk/fysiske vold eller som direkte har oplevet den.

Gruppesamtaler_small@2x

Gruppeterapi

Deltag i vores gruppeterapi, hvis du er eller har været udsat for psykisk vold i dit ægteskab. Sammen med ligesindede der også har været udsat for psykisk vold får du viden om, hvad psykisk vold er samt vejledning, hjælp og støtte til at genvinde styrken og modet til at bryde med psykisk vold, negativ social kontrol og religiøs kontrol. Grupperne har en dokumenteret positiv effekt for deltagerne.
Sikkerhed efter skilsmisse_Small@2x

Hvad er mine rettigheder?

Er du i tvivl om hvilke rettigheder du har? Få et overblik over dine juridiske og islamiske rettigheder her.

Islamisk skilsmisse@2x

Få en islamisk skilsmisse

Hvis du ønsker at foretage en islamisk skilsmisse, men ikke har din mands samtykke, kan Exitcirklen hjælpe dig med at afklare, hvilke rettigheder du har og hvordan du kan få gennemført en islamisk skilsmisse. I samarbejde med Mariam Moskeen tilbyder Exitcirklen dig hjælp og støtte til at komme ud af et dysfunktionelt ægteskab. Vi hjælper dig både før skilsmissen, under og efter endt ægteskab.

Social rådgivning og juridisk rådgivning

Exitcirklen tilbyder juridisk rådgivning og socialrådgivning henvendt til voldsramte, som har behov for at få afklaret deres rettigheder og handlemuligheder i forbindelse med deres voldsudsættelse. Rådgivningen varetages af frivillige socialrådgivere og jurister og er anonym og gratis.

Advokatbistand

Exitcirklens juridiske rådgivning er henvendt til psykisk voldsramte, som har behov for at få afklaret deres rettigheder og handlemuligheder. Den juridiske rådgivning er for deltagere i vores samtalegrupper og varetages af frivillige jurister. Rådgivningen er anonym.
Vi sidder klar ved telefonen for at hjælpe dig i hverdage kl. 12:00-15:00 ellers bliv ringet anonymt op her.
/**/